kattispektiv

Doft av scilla

Publicerad 2011-04-09 21:07:42 i Allmänt,



Vad är väl en kväll i Malmö...? Det kan vara ett dopp i ett blombad. Så var det för mig denna kväll i allafall! För scillan har slagit ut på kyrkogården. Och som jag förstått från min gymnasietid i Uppsala är denna ljuvliga vårblommas livstid högst begränsad.

Njut av scillan!







Det är synd att foton inte kan lukta!

Mackarongenerationen

Publicerad 2011-04-05 22:01:57 i Allmänt,





Är det pasta? Ja, hemgjorda "farfalle", med flera. Med rågsiktsmjöl, därav den lite ljusbruna färgen. "Mackarongeneration"... Vad menar jag egentligen?

Jag tänkte inte alls prata om att laga hemgjord pasta, även om det är roligt och gott! Nej, det jag ville säga med begreppet (som jag en dag på cykeln hem från musikhögskolan hittade på) är hur vi 80-90-talister lever idag. Jo, för när jag kollade runt i matlådorna bland blivande musiklärare och musiker fanns det en gemensam nämnare: nästan alla innehöll pasta, av något slag. Varför då?

Det är dumt att generalisera, det är det. Så jag tänker därför tala för mig själv (och med det "hinta" att kanske fler i min ålder är likadana) om hur jag lever:

- För första gången, på egen fot, kokade jag potatis till middag en kväll. Som 22 år gammal. Vanlig, hederlig potatis. Visst har jag använt potatis förut, för att göra klyftpotatis eller potatisgratäng eller rårakor. Men att bara "koka potatis" för att äta den som den är, det har jag inte gjort förrän detta år 2011. Hm. Det är lite konstigt. Eller är det?

Ulla, den 81-åriga dam som jag är inneboende hos, sa till mig en kväll när jag- som vanligt- kokade pasta, att hon var dålig på det. "Den blir så klibbig", förklarade hon. Vad hon däremot gör ofta, och är bra på, är att koka potatis...

Vi hörs! /Våriga Kattis

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela